Ara
İslam Toplumu Millî Görüş | Yarım asırdır Allah'ın misafirlerine hizmet
01 45 23 41 50 | 06 58 88 21 78

Vizenin alınabilmesi için bu evrakların uçuştan en geç 1 ay önce EKSİZSİZ BİR ŞEKİLDE bölge merkezinize teslim edilmesi gerekmektedir.

karne kapak 1  karne kapak 2 karne ic

Vize için gerekli evraklar:
Çifte vatandaşlar için Fransız pasaportu zorunludur.
• Uçuş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli, çipli pasaportun aslı gerekir.
• Dönüş tarihinden sonrasında 2 ay geçerli, oturum kartının aslı gerekir.
• Pasaportun vize tatbik edilebilir sayfalarından en az iki sayfanın boş olması gerekir.
Sadece babası ile giden 18 yaş altı çocuklar: belediye tarafından verilmiş, annenin sınır dışı çıkış müsaadesi (autorisation parentale de la mère).
Sadece annesi ile giden 18 yaş altı çocuklar: belediye tarafından verilmiş, babanın sınır dışı çıkış müsaadesi (autorisation parentale du père).
• Tüm bayanların, mahremleri ile kendileri arasındaki bağı ıspatlayacak aile cüzdanı aslını vermesi gerekir (şayet iki eşten en az biri Fransız vatandaşlığına sahip ise Fransız aile cüzdanı gerekir).
• 18 yaş altı erkek ve bayanların, mahremleri ile kendileri arasındaki bağı ıspatlayacak aile cüzdanı aslını vermesi gerekir (şayet iki eşten en az biri Fransız vatandaşlığına sahip ise Fransız aile cüzdanı gerekir).
• Mahrem: beyi, baba, büyükbaba, 18 yaşından büyük erkek kardeş, amca, dayı.
• Bir adet biyometrik, arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf (kayıt formuna yapıştırılacak).
• Doktor tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş, ACYW 135 aşısının yapıldığını gösteren, üzerinde ORGANISATION MONDIALE DE SANTE yazan, sarı renkli, Dünya Sağlık Örgütü logolu, VINYETLI aşı karnesi aslı. Fransız aşı karnesı ve aşının mutlaka Fransa’da yapılması şarttır.
• 12 yaş üstü bütün öğrenciler: öğrenci belgesi vize@umre.fr adresine gönderilecek.
• Fransız vatandaşlığına sahip T.C. vatandaşları: T.C. Nüfus Cüzdanı arkalı önlü fotokopisi.