Ara
İslam Toplumu Millî Görüş | Yarım asırdır Allah'ın misafirlerine hizmet
01 45 23 41 50 | 06 58 88 21 78
1- Türkiye’den beraber gitmek istediğimiz yakınlarımızı nasıl kaydettirebiliriz?

Türkiye’den beraber gitmek istediğiniz yakınlarınızın Türkiye’de bulunan Hennes Tour firmasıyla irtibata geçmesi gerekmektedir.

Telefon numarası: 00 90 212 635 55 93

İnternet sitesi: hennestour.com

Kayıt, ödeme, vize işlemleri Hennes Tour tarafından gerçekleştirilmektedir.

Türkiye’den yakınlarınız, Türk Hava Yolları’nın uçtuğu her yerden binip İstanbul Atatürk Havalimanında sizinle buluşur. Bu durumda Fransa ücretine göre 100€ indirimden istifade ederler.

Türkiye’den yakınlarınız İstanbul Atatürk Havalimanından uçağa binerse Fransa ücretine göre 150€ indirimden istifade ederler.

İstanbul Atatürk Havalimanından itibaren tüm seyahat boyunca beraber olacağınız için burada da o yakınlarınız için form doldurup yetkililere teslim etmeniz gerekmektedir.

2- Umre için aşı mecburi midir?

Suudi Arabistan Fransa Konsolosluğu tarafından umre vizesi alabilmek için aşı karnesinin aslı gerekmektedir. Aşının ismi ACYW 135 olup bu aşıyı nerede yaptırabileceğinizi aile doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz. Aşı karnesinde aşı yapan doktorun ismi, kaşesi, imzası ve aşı vurma tarihinin bulunması gerekmektedir. Aşı 3 yıl geçerlidir.

3- Vize işlemleri nasıl gerçekleşir?

Umre için vize alabilmek için Fransa Turizm Bakanlığı (Atout France) ve Uluslararası Hava Taşımacıları Derneği (IATA) ve Suudi Arabistan Hacc Bakanlığı’ndan yetkili bir seyahat organizatörünün sizin adınıza vizeye müracaat etmesi gerekmektedir. Kurumumuz sizin vize işlemlerinizi gerçekleştirmektedir. Vize için gerekli evrakların bu yüzden tam ve geçerli olması çok önemlidir.

4- Vize için gerekli evraklar nelerdir?

PASAPORT

Umreden dönüş tarihinizden itibaren en az tam 6 ay geçerli olması gerekmektedir. Dönüşten itibaren 5 ay 31 gün geçerli olması vize almanıza engel olabilir.

Pasaportunuzun mutlaka biyometrik (çipli) olması gerekmektedir. Eski lacivert pasaportlar umre vizesi için geçerli değildir.

Pasaportunuzun içinde karşılıklı en az 2 boş sayfa bulunması gerekmektedir.

DİKKAT: eğer çifte vatandaş iseniz yani Fransız vatandaşlığınız da varsa, mutlaka ama mutlaka Fransız pasaportunuzla umre vize müracaatı yapılabilmektedir. Fransız olmayan pasaport ile Fransız Vatandaşlık kartı şeklinde yapılan vize müracaatları reddedilmektedir.

Vize müracaatı için pasaportunuzun aslı gerekmektedir. Umre seminerlerinde yetkililere teslim etmeniz gerekmektedir.

OTURUM KARTI

Fransız vatandaşlık kartı olanların Fransız pasaportuyla müracaat etmeleri gerekmektedir. Fransız pasaportu ile müracaat edenlerin Fransız vatandaşlık kartı ibraz etmesine gerek yoktur.

Fransa oturum kartınızın, umreden dönüş tarihinizden itibaren en az 1 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Vize müracaatı için oturum kartınızın aslı gerekmektedir. Umre seminerlerinde yetkililere teslim etmeniz gerekmektedir.

AŞI KARNESİ

Aile doktorunuzdan veya onun tavsiye edeceği aşı merkezinde yaptıracağınız ACYW 135 aşısının bulunduğu aşı karnesinin aslı gerekmektedir. Aşı 3 sene geçerlidir. Aşı karnesinde aşıyı yapan doktorun ismi, kaşesi, tarih ve aşının isminin bulunması gereklidir.